Rodbehandling i Ballerup

– Hvad er en rodbehandling?

Få foretaget en nænsom rodbehandling Ballerup hos Tandlægehuset Linde AllèVed en rodbehandling fjernes tandens nerve eller resterne heraf, og roden fyldes op med et materiale, så der ikke senere kommer betændelse i tanden eller i knoglen omkring. Derefter har bakterierne ikke mulighed for at udvikle sig.

Der er mange grunde til, at en tand skal have en rodbehandling. Der kan være betændelse eller påvirkning af slid, caries, et dybt hul, eller et stød på tanden.

Nogle gange kommer der smerter i tanden eller i knoglen, som er meget kompakt, og derfor ikke lader plads til betændelse. Det er det, man kalder tandpine, som er en af de værste smerter, der findes.

Men det kan være svært at lokalisere, hvilken tand, der er syg, når det gør meget ondt. Derfor må tandlægen ofte tage et røntgen-billede.

Man kan også have en rodspidsbetændelse uden at vide det. Den kan være helt smertefri, men det er meget vigtigt at få lavet en rodbehandling.

En ubehandlet rodspidsbetændelse kan forårsage en alvorlig blodforgiftning, men også give træthed og nedsat immunforsvar.

Hvordan undgår du en rodbehandling?

Herunder kan læse mere om rodbehandling i Ballerup.

Det er vigtigt, at du regelmæssigt går til tandlæge i Ballerup og får taget rutinemæssige røntgenbilleder, der kan afsløre, om et hul på vej. Du skal selvfølgelig også selv passe dine tænder på den måde, som din tandlæge eller tandplejeren har fortalt dig. Forebyggelse er bedre end behandling. Og billigere.

Du kan også være heldig, at tandlægen ikke behøver at rodbehandle din tand med det dybe hul, hvis du er kommet i god tid.

Du kan få lavet det, der hedder: en indirekte overkapning, hvor nerven får tid til at trække sig tilbage. Det kræver, at tandlægen efter ca. et halvt år tjekker, om der er dannet nyt tand-materiale under fyldningen. Det sidste caries bliver derefter boret væk uden rodbehandling.

Hvis du alligevel har fået en rodbehandling, skal du forberede dig på, at tanden skal have en krone med en stift i en rodkanal inden for kort tid. Ca. 6-12 måneder.

Kontakt til rodbehandling i Ballerup

Hvis du har tandpine er det vigtigt, du kontakter os for at få afhjulpet dit problem.

Ring og bestil en tid på telefon: 44 97 02 17. Tandlægehuset, Ballerup. Vi glæder os til at hjælpe dig.