Parodontitis behandling i Ballerup

– Hvad er parodontitis?

Parodontitis behandling Ballerup samt omkringliggende kommunerParodontitis er en sygdom i munden, der skyldes bakterier, der har grobund i tandkødslommerne. Det er en betændelsestilstand, der oftest er uden symptomer eller smerter i starten. Rødme og ømhed i tandkød, kan være de første tegn.

Blødning ved tandbørstning og brug af stikkere og tråd er også en advarsel. Hvis sygdommen ikke behandles, kan tænderne også begynde at vandre. Man får også ofte en dårlig ånde.

Man skal være opmærksom på symptomerne, for jo tidligere, man får behandling, jo bedre er prognosen. Får sygdommen lov at udvikle sig, kan man miste den knogle, der får tænderne til at sidde fast, fordi bakteriernes affaldsprodukter får knoglen til at opløses.

Der er nogle risikogrupper: rygere, folk med sukkersyge eller anden nedsat immunforsvar. Den arvelige parodontitis er den værste, og viser sig tidligt i teenager-årene. Stress kan også få sygdommen til at accelerere.

Findes der er en effektiv parodontitis behandling?

Herunder kan du læse mere om effektiv parodontitis behandling i Ballerup.

Ja, heldigvis er der gode muligheder for parodontitis behandling. Først skal man have målt tandkødslommerne, så tandplejeren ved, hvor tandstenen og bakterierne befinder sig. Røntgenbilleder er et godt supplement.

Så kommer oprensnings-fasen, hvor det er normalt at være lokalbedøvet. Dermed er behandlingen smertefri, og resultatet kan blive optimalt. Der vil være en del kontroller, så den daglige rengøring bliver optimal. Så kan det være nødvendigt med behandlinger hver 3-4 måned i starten. Tandkødet bliver strammere, så tænderne bliver lettere at holde rene.

Hvis det er en fremad-skreddet parodontitis, kan det være nødvendig, at give dig systemisk antibiotika, som kan bremse udviklingen. Andre gange må vi fjerner noget tandkød operativt. Men det er vigtigt at forstå, at det er ikke tandplejeren, der alene behandler, men den daglige hjemmepleje, som er den vigtigste.

Kontakt til parodontitis behandling i Ballerup

Vi hjælper dig til at finde frem til dit individuelle behov i Tandlægehuset, Ballerup. Ring og hør nærmere om parodontitis behandling på telefon: 44 97 02 17.